در سالهای اخیر لیزر موهای زاید، یکی از بهترین راه های خلاص شدن از دست موهای مزاحم بدن و صورت می باشد. لیزر موهای زائد روشی ایمن و کم عارضه می باشد، ولی با این حال مانند هر روش دیگری احتمال بروز عوارض محدودی دارد.
لیزر یک پرتو نوری همراه با ویژگی خاص و بسیار پر انرژی می باشد و در پزشکی و صنعت دارای استفاده های زیادی می باشد. در صنعت برای برش و حکاکی و در پزشکی برای جراحیهای مختلف مثل جراحی چشم (لیزیک) استفاده میشود.
لیزر، یک دانش و فناوری می باشد و به صورتی طراحی شده است که بدون اثر گذاشتن روی قسمتهای دیگر پوست و بدن، باعث حذف موهای زائد می شود.
نکات کلیدی در مورد لیزر:
- تمامی روشهای حذف موهای زائد با لیزر یا دستگاههای نوری، ممکن است دارای عوارضی باشد.
- دستگاههایی که طول موج و زمان تابش بیشتری دارند، دارای عوارض بیشتری می باشند.
- عوارض لیزر در افرادی که دارای پوستهای تیره تری می باشند، بیشتر است.
- التهاب، قرمزی و پوسته پوسته شدن از عوارض طبیعی لیزر می باشد.
- تغییرات رنگ پوست و ایجاد اسکار از شایع ترین عوارض حاد می باشد.
تاثیرلیزر بر روی فولیکول ها:
لیزر حذف موهای زائد، باعث داغ شدن پیاز مو و آسیب دیدن فولیکولها می شود. در واقع فولیکولها ارگان کوچکی درون پوست می باشند و باعث موهای زاید می شوند و با آسیب دیدن فولیکول و پیاز مو، رشد مو برای همیشه متوقف میشود.
به این نکته توجه داشته باشید که، گرمای لیزر باعث آسیب دیدن و از کار افتادن فولیکولها میشود، ولی به طور همزمان آسیبی به پوست و بافتهای مجاور فولیکول وارد نمیکند. البته گاهی هم ممکن است که در اثر خطای اپراتور پوست آسیب میبیند.
لیزر باعث کاهش موهای زاید می شود:
این روش میتواند بین ۷۰ تا ۹۰ درصد باعث از بین رفتن موهای زاید برای همیشه می شود و از نظر علمی میگوییم که لیزر باعث کاهش دائمی موهای زائد میشود زیرا در یک دورهی درمانی نمیتوانیم ۱۰۰ درصد موهای زائد را از بین ببریم.
این روش عالی به جای تراشیدن مو، موم اندازی و کندن موهای زائد می باشد و می توانید مناطق کوچک مانند زیر بغل یا مناطق بزرگ مانند تمام کمر را مورد استفاده قرار دهید و انتخاب بسیاری از زنان و مردان و به خصوص زنان می باشد.
باورهای غلط لیزر موهای زائد:
لکه های پوستی یا هایپرپیگمنتاسیون شایع ترین شکایت از لیزر موهای زاید می باشد و هایپرپیگمنتاسیون، تیرگی موقتی پوست می باشد و برای بیمارانی که پوست سفیدتری دارند و یا در معرض آفتاب بوده اند و یا پوستشان برنزه شده است، به وجود می آید و در پوست تیره کمتر شایع می شود.
در ذیل چند نمونه از از باورهای غلط آز آسیب لیزر را بیان می کنیم که شایع شده است و به صورت غلط رواج پیدا کرده است.
- آسیب به غدد عرقی و غدد لنفاوی
- ثابت نشده است که لیزر مو های زائد بی خطر است.
- لیزر مو های زائد باعث رشد بیشتر مو می شود
- لیزر مو های زائد بر روی تمام انواع مو تاثیر خوبی دارد.
- لیزر مو های زائد روی رنگ موی خاصی تاثیر ندارد.
- لیزر مو های زائد شما را در معرض اشعه قرار میدهد.
- در یک جلسه طولانی مدت لیزر مو های زائد می توان موها را برطرف کرد.
- لیزر مو های زائد باعث ایجاد سرطان می شود.
- لیزر مو های زائد باعث ناباروری می شود.
- لیزر موهای زائد برای هر فردی، بی خطر است.
- اگر گیاه خوار باشم نباید لیزر موی زائد انجام دهم.
- لیزر مو های زائد باعث سوختگی می شود.
- لیزر مو های زائد بسیار دردناک و غیر قابل تحمل است.
- لیزر مو های زائد مادام العمر مو ها را برطرف می کند.
- در تابستان می توانید لیزر مو های زائد را انجام دهید.
- ممکن است پس از انجام لیزر مو های زائد، پوست شما بی رنگ شود.
بنابر این با توجه به موارد گفته شده به این عوارد ذکر شده در بالا توجه نداشته باشید و با مشورت متخصص این کار را انجام دهید.
عوارض لیزر موهای زائد:
به طور کلی لیزر موهای زائد عوارض خاصی ندارد. تنها بر اثر استاندارد نبودن دستگاه و بی تجربه بودن اوپراتور، ممکن است که فرد دچار عوارض متعددی بشود، زیرا لیزر تنها لایه سطحی پوست و فولیکول مو را تحت تاثیر قرار می دهد و وارد اندام های داخلی بدن نمی شود، برای همین تا زمانی که از دستگاه مناسب و استاندارد استفاده شود و فردی که لیزر را انجام میدهد، کاملا آموزش دیده باشد، نیازی نیست نگران عوارض جانبی لیزر باشید.
بنابراین ممکن است که بر اثر بی تجربگی اپراتور و غیر استاندارد بودن دستگاه عوارضی پیش بیاید و آن ها را در ذیل ذکر می کنیم:
- قرمزی و تحریک پوست
- تغییر رنگ دانه های پوست
- پوسته پوسته شدن
- تغییر شدید در رنگ پوست
- رویش مو در اطراف نواحی لیزر شده
- تاول
میزان عمق نفوذ لیزر در پوست:
عمق نفوذ در لیزر موهای زائد فقط تا ریشه مو می باشد و در دستگاه هایی که از تکنولوژی الکساندرایت استفاده می شود این میزان به حداقل خود یعنی ۳ میلی متر می رسد و دقت داشته باشید که اگر دستگاه های رفع موهای زائد حتی یک درصد خطر بیماری هایی مثل سرطان را تشدید می کردند، در اولین اقدام تولید آن به وسیله ی سازمان غذا و دارو ایالات متحده متوقف می شدند، پس با خیال راحت این کار را انجام دهید.
عوارض لیزر بیکینی:
لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی زنان به هیچ عنوان خطرناک نمی باشد و هیچ آسیبی به بدن فرد وارد نمیکند.
عوارض جانبی استفاده از لیزر در زیر بغل
تنها عوارض جانبی بسیار کم، استفاده از لیزر در زیر بغل بر جای گذاشتن زخم می باشد و این زمانی اتفاق می افتد که دستگاه در موقعیتی بالاتر از حد لازم قرار گیرد و بیشتر هم در افراد با پوست تیره تر رخ می دهد.
عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی برای دختر مجرد
به گفته متخصصان، لیزر به هیچ کدام از بخشهای داخلی بدن نفوذ نمیکند و هیچ آسیبی به بدن فرد وارد نمیکند.
عوارض لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی مردان
استفاده از لیزر موهای زائد برای برداشتن موهای زائد ناحیه ی شرمگاهی در مرد و زن تقریبا یکسان است.
بنابراین با توجه به کلیه ی موارد ذکر شده در بالا، می توایند به راحتی و بدون احساس ترس، برای لیزر موهای زاید بدن اقدام کنید و فقط باید از استاندارد بودن دستگاه و تخصص و مهارت اپراتور اطمینان داشته باشید.