نگه داری و مراقبت از ناخن ها یکی از گزینه های بهداشتی بسیار مهم می باشد و برای این کار، مانیکور ناخن ها تنها گزینه نمی باشد و باید به صورت همیشگی و روزانه از ناخن ها مراقبت کنید.
همه ناخنهای زیبا و مرتب را دوست دارند و داشتن ناخنهای بلند و یک دست برای خانم ها بسیار مهم می باشد و همجنین دقت داشته باشید که از آنجایی که پاها زمان بیشتری در روز را در کفش و در محیطی تاریک و نمناک هستند، مکانی مستعد برای رشد قارچ ها می باشند.
روش طبیعی برای مراقبت از ناخن های شکننده:
ناخن ها را تمیز نگه دارید:
زمانی که ناخن ها را مرتب و تمیز نگه می دارید، دیگر مجالی برای رشد میکروب ها و باکتری ها باقی نمی ماند و به این نکته توجه داشته باشید که، اگر ناخن ها مدت زمان طولانی در آب بمانند، منجر به شکستگی آن ها می شود و به همین دلیل در زمان شستن ظروف، بهتر است که برای محافظت از ناخن ها، از دستکش استفاده کنید.
جویدن ناخن ها ممنوع است:
جویدن ناخن ها باعث آسیب زیادی به آن ها می شود و علاوه بر از دست دادن شکل ظاهری خود، در اثر تماس با بزاق دهان ضعیف و شکننده می شوند و به کوتیکول ناخن آسیب وارد می شود و آلودگی و میکروب ها را از انگشتان به دهان منتقل می کنید.
مراقبت از کوتیکول ها:
کوتیکول های ناخن، بسیار ظریف هستند و به راحتی پاره می شوند و باید از آن ها به خوبی مراقبت کنید. روغن بادام و روغن نارگیل باعث بهبود جنس ناخن ها می شود و همراه با ماساژ از این روغن ها استفاده کنید.
رعایت بهداشت:
برای بهداشت ناخن ها باید همواره آن ها را بشوئید و ضدعفونی کنید و آن ها را بیش از حد بلند نکنید، زیرا باعث تجمع میکروب ها و باکتری ها می شود.
از مرطوب کننده استفاده کنید:
خشک شدن و پوسته پوسته شدن برای ناخن ها مناسب نمی باشد و باعث شکسته شدن ناخن ها می شود و به همین دلیل باید آنها را مرطوب کنید تا قوی شوند. از روغن کوتیکول، کرم ها و یا روغن های مرطوب کننده استفاده کنید و باعث حفظ ناخن ها و کوتیکول ها می شوند و آن ها سالم و براق می مانند.
کوتاه کردن منظم:
کوتاه نگه داشتن ناخن ها بسیار مهم می باشد و بهتر است که هر چند وقت یک بار آن ها را با ناخن گیر کوتاه و منظم کنید و برای تنوع هم می توانید آن ها را به شکل های مختلف کوتاه کنید.
زدن پوشش حفاظتی:
اضافه کردن یک لایه محافظ بر روی پوست و ناخن ها باعث جلوگیری از رنگ پریدگی ناخن ها می شود و رنگ روی ناخن ها را بهتر می کند.
هرگز لاک های ناخن را نخراشید:
یکی از بدترین کارهای ممکن، خراشیدن لاک ناخن می باشد و این کار باعث می شود که سطح ناخن خشن و لکه دار شود و لایه ی بالایی ناخن ها را از بین ببرد.
دستکش برای محافظت بپوشید:
مواد شویینده و پاک کننده ها، دارای مواد شیمیایی هستند و باعث آسیب راسیدن به ناخن ها می شود و بهترین راه برای جلوگیری از این آسیب، پوسیدن دستکش می باشد.
از استفاده از ژل و اکریلیک اجتناب کنید:
ژل و اکریلیک باعث آسیب شدید به ناخن ها می شود، پودر اکریلیک دارای مواد شیمیایی زیادی می باشد و باعث سوزاندن ناخن ها می شود و در آنها فرو رفتگی ایجاد می کند.
اجتناب از لاک های خشن:
پارابن و سولفات موجود در لاک ها برای ناخن ها و پوست اطراف آن ضرر دارد و همچنین خوردن دست هائی که دارای لاک ناخن می باشند ایده ی خوبی نیست و برای این کار بهتر است که، رنگ ناخن های طبیعی و شیمیایی را که دارای سازگاری با محیط زیست می باشند را انتخاب کنید.
پولیش به جای لاک:
برای انجام این کار بهتر است که، ناخن ها را با روش های صحیح پولیش کنید و جلا بدهید، زیرا این کار ناخن ها را براق می کند.
از نرم کننده کوتیکول استفاده تا از شکستگی ناخن جلوگیری کنید:
ناخن ها را به طور منظم تغذیه کنید تا قوی و سالم باشند و یکی از راه ها خیس کردن در آب نمک برای چند دقیقه 2 تا 3 یار در هفته می باشد.
پاک کننده خوب انتخاب کنید:
بهتر است که از لاک پاکن خوب با مواد شیمیایی کمتر استفاده کنید.
سعی کنید درمان های تقویت ناخن استفاده کنید:
برای انجام این کار، بهتر است که از نرم کننده ها ی شامل فرمول های CF استفاده کنید و ناخن ها را با آن ها مرطوب نگه دارید.
اجتناب از سفت کننده ناخن:
بهتر است که از سفت کننده ی ناخن ها استفاده نکنید، زیرا آن ها حاوی مقدار زیادی فرمالدئید می باشند و ممکن است روی ناخن ها ایجاد شکستگی کنند و باعث آسیب به آن ها شوند.
خوب خوردن و داشتن تغذیه مناسب:
یکی از مشکلات ناخن رژیم غذایی نامناسب می باشد و کمبود کلسیم باعث شکنندگی ناخن ها می شود و برای داشتن ناخن سالم و قوی باید از ویتامین ایی، پروتئین، آهن، ویتامین د، روی و منیزیم استفاده کنید و همچنین، آجیل، چغندر، سویا، لوبیا، عدس، غلات کامل، سبزی و… استفاده کنید.
از ابزار مراقبت از ناخن ها بهخوبی مراقبت کنید:
ضدعفونی کردن ابزار مراقبت از ناخن ها هم دارایاهمیت بسیار زیادی می باشد و برای این کار بهتر است که ابزارهای مراقبت از ناخن ها را با آب و صابون بشویید با الکل ضدعفونی کنید و البته که بهتر است هر چند وقت یک بار سوهان ناخن خود را عوض کنید.
از کاشت ژل و یا اکریلیک بپرهیزید:
متخصصان مراقبت از ناخن ها و پوست، کاشت ژل و یا اکریلیک را به هیچ عنوان پیشنهاد نمی کنند و عقیده دارن که باعث فشار زیادی به ناخن ها می شوند
مشکل اصلی در کاشت ژل هم قرار گرفتن ناخنها در معرض اشعهٔ UV برای خشک شدن ژل می باشد، زیرا این کار میتواند به پوست زیر و اطراف ناخن آسیب وارد کند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
به ناخنهایتان استراحت بدهید:
برای این کار بهتر است که طراحی ناخن با رنگ های شاد و طرحهای ظریف را برای آخر هفته ها انجام دهید و در طول از همان لایه پوششی یا برق ناخن استفاده کنید. زیرا متخصصان بر این عقیده هستند که اگر پشت سرهم لاک بزنید، باعث خشک شدن، زرد شدن و ضعیف شدن آن ها می شوید.
نشانههای ناخنهای سالم:
- رنگ ناخن باید صورتی مایل به سفید باشد.
- پوسته ها ی روی ناخن نشانه ی سالم بودن آن ها می باشد.
- ناخنها و سر سفید آن ها باید هم اندازه باشد.
- قسمت هلالی شکل در پایه ی ناخن ها قرار دارد.
نشانههای ناخنهای ناسالم:
- ناخنهای نیمه شکسته و یا پوسته شده ی ناشی از خشکی و یا کمبود ویتامین می باشد.
- نقاط سفید کوچک که ناشی از جویدن ناخن ها و یا لاک زدن بیش از اندازه می باشد یا بیش از اندازه لاک میزنید.
- داشتن شیارهای افقی که برای استرس، تن بالا و یا فشار دادن ناخن ها می باشد.
- پوست قرمز و ملتهب اطراف ناخنها که برای کندن و یا جویدن پوست اطراف ریشۀ ناخن می باشد.
- داشتن ناخن های قاشقی که برای کمبود آهن و یا کم خونی می باشد.